MARDİN / DARGEÇİT - YONCALI İMAM HATİP ORTAOKULU

LGS 2021 NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021 sınav takvimini yayınladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav 6 Haziran'da olacak.

2021 LGS ÖNEMLİ TARİHLER

➡️ LGS Başvuru Tarihi : 03-14 Nisan 2021

➡️ LGS Giriş Belgesi Yayın Tarihi: 22 Mayıs 2021

➡️ LGS'nin Yapılacağı Tarih: 06 Haziran 2021

➡️ LGS Sonuç İlan Tarihi: 10 Temmuz 202

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN ?

2021 yılı bursluluk sınavı 25 Nisan saat 10.00'da yapılacak.

SINIF:5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11'inci Sınıflar

SINAV BAŞVURU TARİHİ :  08-26 Şubat 2021

SINAV GİRİŞ YERİ İLANI: Sınav Tarihinden En Az 7 Gün Önce www.meb.gov.tr İnternet Adresinden İlan Edilecektir.

SINAV TARİHİ: 25 Nisan 2021 Saat: 10.00

SINAV SONUÇLARININ İLANI: 18 Haziran 2021

Mrt

Dargeçit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ilçe genelinde deneme sınavı gerçekleştirildi. Sabah 09.00 da başlayan deneme sınavı 15 dakika ara uygulanarak iki oturum şeklinde gerçekleşti. ilk oturumda sözel bölümü çözen öğrenciler 50 soru için 75 dakika süre verilirken ikinci oturumda sayısal bölüm için 40 soruya 80 dakika verildi. Başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Mrt

Başarıyı arttırma projesi kapsamında sekizinci sınıflarımızı deneme sınavı yaptık. Sınavdan sonra doğru ve yanlışlarını koçluk sistemi ile oluşturulan çğretmenleri ile inceleyen öğrenciler, deneme sınavının yapılmasından mutuluk duyduklarını dile getirdier. Biz de öğretmenler ve idareciler olarak haftada bir  deneme sınavı sözü verdik. Öğrencilerimiz için hep beraberiz, şimdi ve daima!

Yoncalı İmam Hatip Ortaokulu  olarak

"Öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve  onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak." Amacıyla öğretmen ve öğrencilerimizin "OKU-YORUM" projesine ilgi göstermelerinden büyük mutluluk duyacağız.

Proje katılacaklar 15 Şubat 2021 mesai bitimine kadar başvurularını yapabilirler. Başvurulardan sonra proje komisyonu oluşturulacaktır.  İş ve işlemlerin aksamaması için belirlenen zamanda katılımcı listelerinin idareye ulaştırılması önem arz etmektedir.