T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / DARGEÇİT - YONCALI İMAM HATİP ORTAOKULU

Haberler

Mrt

Din öğretimi genel müdürlüğü mesleki uygulama esasları çerçevesinde öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak için İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine Milli ve manevi değerler kapsamında Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere Şühedayı anma programı düzenlendi ve hatimler indirildi.

Şehitleri anma programı düzenlenerek öğrencilere şiirler günün anlam ve önemini belirten yazılar okutulmuştur.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN ANLAMI VE ÖNEMİ NEDİR?

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür. I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı bu özel gün, her sene kutlanmaktadır. Başta Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye'de resmî makamlarca çeşitli programlarla kutlanmakta ve şehit olan Türk askerleri anılmaktadır.

Çanakkale Savaşı Türk Tarihine damga vurmuş bir savaştır. Bu savaş tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır. Türk Milleti bu savaşta pek çok kardeşini kaybetmiştir. Ancak yine de millet birlikolmuş ve çok büyük bir zaferi elde etmiştir.

Mrt

KONU:Öğrencilere yönelik akademik başarı verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve YKS -LGS sınav sistemleri ile ilgili seminerler verilir.

Bu yıl LGS sınavına girmeye hazırlanan 8.sınıf öğrencilerimize bu yılki sınavın içeriği, sınava dahil edilen, dahil edilmeyen konular ve sınav takvimi hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.  Öğrencilerle etkili ders çalıma ve not tutma teknikleri, sınav anında zamanı kontrol edebilmek için yapılabilecek çalışmalar ve sınav kaygısıyla baş edebilme yolları hakkında konuşuldu.

 LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2023 yılında da sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. 10 İlimizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl öğrencilerimiz ikinci dönem konularından sorumlu olmayacaklar, sınav konuları sadece 1.dönem konularını kapsayacak.

Son yayınmlanan LGS kılavuzunda, resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin 8'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Resmi, özel ve imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıfında öğrenim gören tüm öğrenciler, 3 Nisan 2023'ten itibaren merkezi sınav başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebilecekler.

Başvuru işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden bilgileri güncel olmayan öğrenciler bu durumu, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine bildirecekler. Okul müdürlükleri, öğrencilerin bilgilerini (fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları, denklik kayıtları, sınav tedbir hizmeti gibi) 13 Nisan 2023'e kadar kontrol ederek gerekli güncelleme işlemlerini tamamlayacaklar. Öğrencilerin elektronik ortamdaki bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlükleri sorumlu olacak.

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler, 26 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecek.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 26 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.

Nakil, zorunlu ikamet değişikliği, yurt dışından gelmiş olanlar, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi mücbir sebepten başka illerde bulunan öğrencilerin velileri, öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgeler ile sınava girmek istedikleri il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine 30 Mayıs'a kadar başvuru yapacaklar.

Dilekçeler sınav öncesinde oluşturulacak Bölge Sınav Yürütme Komisyonları tarafından değerlendirilerek başvurusu uygun görülen öğrencilerin sınava katılmaları sağlanacak.

 

Doğal afet, karantina, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecek.

Kılavuza göre, sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

Mrt

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Mart ayı KTS(Kalite Takip Sistemi) etkinlikleri kapsamında Değerler eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel etkinlikler alan başlığı adı altında Toplum hizmeti çalışmaları gönüllülük esasına bağlı olarak, ilgili yönetmelikte belirtilen Sosyal Etkinlikleri Kurulunda alınan kararlar kapsamı ile ilgili madde Betül TEMURTAŞ danışman öğretmenin sorumluluğunda, 6.sınıf öğrencileri, öğretmenler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

       Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel toplum hizmeti çalışmasından sorumlu Betül TEMURTAŞ danışman öğretmenin eşliğinde toplum hizmetlerinin önemi ile ilgili gerekli bilgilendirme öğrenci ve velilere yapılmıştır.

  Çalışmada öğrencilere çevre bilincinin oluşması için bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin çevreyi temiz tutmaları için üzerine düşen görevleri yerine getirmeleri teşvik edildi. Öğrencilerin ilk başta sürekli oynadıkları çevre olarak okuldaki çöpler toplandı. Böylelikle yaptıkları bu davranış okuldaki diğer öğrencilere örnek bir davranış oldu. Ayrıca geri dönüşüm kutuları yapan öğrenciler bu çöpleri geri dönüşüm kutularına koydular. Geri dönüşüm kutularını ve topladıkları atıkları plastik, kâğıt ve metal olarak nasıl ayırdıklarını öğrenciler velilere danışman öğretmen Betül TEMURTAŞ'ın ve 6.sınıfların Türkçe dersi öğretmeni Özge ÖZEL ÇELİK yardımıyla anlattılar. Velilerde bu konuda bilgi sahibi oldular.

   Başka bir çalışma ise öğrencilere kütüphanedeki kitapları düzenli bir şekilde tutmanın bir kitabı kolayca bulabilmemiz için önemli olduğu vurgulandı. Okuldaki kitaplığımızda bulunan kitapları danışman öğretmen Betül TEMURTAŞ ve 6.sınıf öğrencileri kitaplığa dizdiler ve diğer öğrencilerin kitapları daha kolay bulmaları için yardımcı oldular.  

Mrt

KTS değerler eğitimi bilim, sanat, spor, sosyal-kültürel etkinlikler kapsamında okulumuzda bütün sınıf seviyelerinde seviye tespit sınavı uygulandı.  Öğrencilerimize sınav deneyimi kazandırabilmek,  gelişim düzeylerini takip edebilmek ve eksiklerini giderebilmek  amacıyla yapılan deneme sınavının sonucu öğrencilerle, öğretmenlerle ve ailelerle paylaştık. Bu sınavla öğrencilerin kendi akademik başarı durumunun ve öğrenme eksikliklerinin belirlenmesi sağlandı. Denemeden sonra öğrenciler ve öğretmenler bir araya gelerek genel değerlendirmeler yapıldı ve çalışma sistemi ilgili öğrencilere bilgiler verildi. 

Mrt

      Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama ve Esasları çerçevesinde öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak için her ay Kalite Takip Sistemine kaydedilmek üzere çalışmalar yapılmaktadır bu kapsamda 2023 Eğitim Vizyon Belgesi alan başlığı Eğitim Ortamları ve Fiziki İmkânlar Alanı kapsamında okul binalarının yapım ve onarımında geleneksel mimarimizden izler yansıtmaya çalışılarak yeni teknoloji ve enerji tasarrufu sağlayacak tasarımlar içermesine özen gösterilir. Okul ve pansiyonlardaki uygun mekânlar öğrencilerin, medeniyetimizin izlerini ve kültürel zenginliklerini tanımalarını sağlayacak şekilde tasarlanır. Bu tasarımlarda, kültür ve medeniyet tarihimizin büyüklerinden öğrencileri tefekküre sevk eden mefkûre oluşturan mısra, hat, minyatür, tezhip, karakalem, fotoğraf, karikatür levhaları, özgün söz, vecize, ayet ve hadislerle donatılır maddesi gereğince Yoncalı İmam Hatip Ortaokulu 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Şubat ayı Kalite Takip Sistemi Vizyon Belgesinde yer alan ilgili alan başlığı ve ilgili madde doğrultusunda okulun uygun alanlarında özellikle okul koridorlarında hat sanatı kullanılarak, değerler eğitimini destekleyen tarihi dokularla duvar yazıları ve hadisler yazıldı.

Mrt

KTS değerler eğitimi bilim, sanat, spor, sosyal-kültürel etkinlikler kapsamında okulumuz kütüphanesinde ve sınıflarda "Askıda Kitap" uygulaması başlatıldı. Öğrencilerimizin kitap sevgisini arttırmak, onlara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe öğrencilerin yoğun ilgisi oldu. Durumu olmadığı için kitaba ulaşamayan öğrenciler askıda kitap uygulaması sayesinde kitaplara ulaşabildi.

 

Mrt

Din öğretimi genel müdürlüğü mesleki uygulama esasları çerçevesinde öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak için İmam Hatip Ortaokulu son sınıf öğrencilerine genel ve mesleki liseler hakkında bilgi verilip tanıtım yapıldı. Mesleki ve genel liseler için gerekli puan türleri ve net ortalamaları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

İşte Meslek liseleri hakkında bilgiler, Meslek Liseleri teoriden çok pratik eğitim veren, çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştiren ve aynı zamanda üniversite de tercih edeceği bölümle alakalı temel bilgi ve becerileri kazanmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği lise türüdür. Bunun yanında Meslek liseleri üniversite okumadan meslek sahibi olmak isteyen öğrencilerin iş yeri açma belgesi almalarına kolaylık sağlamaktadır. 

 

Meslek lisesi öğrencileri okudukları bölümle ilgili ön lisans programlarına başvurmaları taktirde aldıkları puana ek olarak 0.06 katsayı avantajıyla tercih yapabilmektedirler.

Meslek liselerinde gördükleri eğitim ve öğretim programları sayesinde belli bir alanda uzmanlaşan öğrenciler iş bulmak noktasında normal liseleri bitiren öğrencilere oranla daha çabuk iş bulabilmektedir.

Öğrenciler, eğitimlerini sürdürürken sosyal güvence kapsamında erkenden sigorta başlangıçları yapılmaktadır.

Meslek liselerinde, Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Programı olmak üzere 2 ayrı programa yer verilmektedir. Anadolu Meslek Programları, sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak adına çalışmalarını sürdürürken, Anadolu Teknik Programları ise mesleki eğitimin yanında yüksek öğrenime geçiş yapmak isteyen öğrencilere yönelik eğitim vermektedir.

Öğrenciler seçtikleri bölümlerle ilgili tecrübe kazanabilecekleri staj imkanları sayesinde hem mesleki açıdan donanımlı bireyler olarak mezun olmakta hem de staj yaptıkları dönem boyunca aile ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar.

Bazı kamu kurum ve kuruluşları personel alımı yapacakları zaman meslek lisesi mezunlarına yetkinlikleri doğrultusunda öncelik verebilmektedir.

Mrt

Şubat ayı KTS faaliyeti kapsamında okulumuzda görev yapmakta olan öğretmenlere ve eğitim yöneticilerine güvenli internet kullanımı ve kişisel verilerin korunması konulu seminer düzenlenmiştir.

Semineri okulumuz İngilizce Öğretmeni Selçuk GÜLSOY düzenlemiş ve anlatmıştır. Seminerde internet kullanım oranları hakkında sayısal verilerin yanı sıra sosyal medya hesaplarının nasıl kullanılması gerektiği, paylaşımlardaki güvenlik unsurları ve internetin güvenli kullanımı için yapılması gerekenler, kişisel verilerin nasıl korunması ve saklanması gerektiği ile ilgili bilgiler aktarılmıştır. Güvenli internet kullanımına ilişkin önemli ipuçlarının paylaşıldığı seminerde aynı zamanda konuyla ilgili bilgi almak için temasa geçilecek kurumlar hakkında da bilgi verildi. Çocukların internetin zararlı etkilerinden nasıl korunması gerektiği ile ilgili bilgiler de aktarıldı. Seminere Türkçe Öğretmeni Özge Özel ÇELİK, Matematik Öğretmeni Vildan DEMİRAL, Fen Bilimleri Öğretmeni Betül TEMURTAŞ, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mahsum ÇETİN, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ruken ÇOKU,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nihat AKBULUT katılmıştır. Seminer soruların cevaplandırılması ile son bulmuştur.

Mrt

Ülkemizin topraklarında tarih boyunca büyük acılara neden olan deprem gerçeğine, her yıl 1-7 Mart 'Deprem Haftası' ile dikkat çekiliyor. Bu kapsamda da okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. İşte deprem esnasında yapılması gerekenler ..

Depreme Okulda Yakalananlar Ne Yapabilir?

 

  1. Öncelikle sakin kalmaya çalışın.
  2. Sarsıntı süresince sağlam bir nesnenin yanında ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketini uygulayarak hedef küçültün.
  3. Sarsıntı bittiğinde okulu tahliye edin.
  4. Önceden belirlenen tahliye güzergâhında, öncelik ve sınıf sırasına göre tek sıra halinde dışarıya çıkın ve tahliye sırasında öğretmenlerinizin yönlendirmelerine uyun.
  5. Okuldan çıkarken Acil Çıkış Merdivenlerini veya okul merdivenlerinin duvara yakın tarafını kullanın. Başınızı kitap veya ellerinizle koruyun.
  6. Okul Afet ve Acil Durum Planında belirlenen "Acil Durum Toplanma Alanında" her sınıf kendi içinde halka oluşturacak şekilde bekleyin.

Depreme Başka Bir Yerde Yakalananlar Ne Yapabilir?

Deprem Sırasında:

 

  • Cam, pencere, dışarıya bakan duvar ve kapılardan, aydınlatma tesisatı veya armatürü gibi üzerinize düşecek her tür eşyadan uzak durun.
  • Güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖKün, başınızı ve ensenizi koruyacak şekilde KAPANın, düşmemek için sabit bir yere TUTUNun
  • Merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşmayın.
  • Bina dışında açık alanda iseniz enerji hatlarından, diğer binalardan, direklerden, ağaçlardan ve duvar diplerinden uzaklaşın.
  • Binalardan düşebilecek nesnelere karşı Çök-Kapan-Tutun hareketini yapın.
  • Karayolunda seyir halinde iseniz (bina, ağaç, direklerin yanında, üstgeçit altlarında durmaktan sakınarak) güvenli bir yerde yolu kapatmadan, sağa yanaşıp durun.

Ara

Dargeçit Kaymakakamlığı ve Dargeçit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen '' Geleceğimiz için kitap okumalı'' #KitaplarlaGüzelYarınlara ödüllü kitap okuma projesi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor.

Kısaca hatırlayacak olursak projenin amaçları arasında; ' öğrencilerin kitap okuyarak düşünce eğitimini desteklemek, akıcı konuşmalarını sağlamak etkili yazma, yorumlama, Türkçe'yi etkili ve doğru kullanma, okuduğunu anlama, kendini ifade etme, yazım ve imla kurallarını aktif bir şekilde kullanma, okuma bilinci kazanma '' gibi üst dizey düşünme becerilerine sahip olmak yer alıyor.

projenin yürütülmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. 

Ara

Başarılarını ödüllendirmek ve sürdürmek, motivasyonlarını arttırmak, geleceklerini daha iyi planlamalarına yardımcı olmak için, 7. Sınıf öğrencilerimizi rehber öğretmenleri Rıdvan KANCA ve Ruken ÇOKU  eşliğinde proje lisesine, Anadolu lisesine ve Anadolu lisesi kız lojmanında bir oryantasyon gerçekleştirdik.

Bize çok iyi ev sahipliği yapan Dargeçit Fen ve Sosyal Bilimler Proje Lisesi Müdürü 'Abdulhalim Oğuz'a Baş M. Yardımcısı Abdulrahman AĞIRMAN'a, Anadolu Lisesi M. Yardımcısı Abdurrahim Hocaya Kız Lojman Müdür Yardımcısı Özge ÜZÜM'e öğrencilerimize ve bize gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Bütün öğrenci öğretmen ve idarecilerimizle beraber deprem esnasında neler yapılıp neler yapılmaması gerektiği ile ilgili AFAD'ın yönergeleri doğrultusunda tatbikatı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. 

İşte deprem esnasında yapılması gerekenler .. 

Bina içindeyseniz

  1. Kesinlikle panik yapmayınız.
  2. Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durunuz.
  3. Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek veya uzanarak kendinize hayat üçgeni oluşturun. Başınızı iki elinizin arasına alarak veya bir koruyucu (yastık, kitap vb) malzeme ile koruyun. Sarsıntı geçene dek bekleyin. Güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖK, baş ve enseyi koruyacak şekilde KAPAN, düşmemek için sabit bir yere TUTUN hareketini yapın. Deprem sırasında sarsıntı durana kadar olduğunuz yerde kalın.
  4. Cam, pencere, dışarıya bakan duvar ve kapılardan, aydınlatma tesisatı veya armatürü gibi üzerinize düşecek her tür eşyadan uzak durun.
  5. Sarsıntı başladığında yataktaysanız orada kalın. Üzerinize düşecek ağır bir eşya yoksa bir yastıkla başınızı koruyun; varsa en yakındaki güvenli alana geçin.
  6. Size yakın çok sağlam ve yüke dayanıklı bildiğiniz bir kapı değilse, kapıyı kullanmayın. Çoğu iç mekan kapısı basitçe inşa edilmiştir ve sizi korumaktan uzaktır.
  7. Merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşmayın. Sarsıntı bitene kadar içeride kalın, ancak sarsıntı bitince dışarı çıkmak güvenlidir. Sarsıntı sırasında binayı terk etmeye çalışmayın.
  8. Araştırmalar, çoğu yaralanmanın bina içinde hareket ederken veya dışarı çıkmaya çalışırken oluştuğunu göstermektedir.
  9. Balkona çıkmayın.
  10. Balkonlardan ya da pencerelerden atlamayın.
  11. Asansör kullanmayın.
  12. ACİL DURUMLARI ve YANGINLARI bildirmek dışında telefonları KULLANMAYIN. Kibrit ve çakmak YAKMAYIN, elektrik düğmelerine DOKUNMAYIN.
  13. Elektriklerin kesilebileceğinin; yangın alarmlarının çalışabileceğinin ve yangın söndürme sistemlerinin devreye girebileceğinin farkında olun
  14. Tekerlekli sandalyede iseniz tekerlekleri kilitleyerek başınızı ve boynunuzu korumaya alın.
  15. Mutfak, imalathane, laboratuvar gibi iş aletlerinin bulunduğu yerlerde; ocak, fırın vb. cihazları kapatın. Dökülebilecek malzeme ve maddelerden uzaklaşın.
  16. Sarsıntı geçtikten sonra elektrik, gaz ve su vanalarını kapatın; soba ve ısıtıcıları söndürün. Diğer güvenlik önlemlerini alın; daha önceden hazırlanmış acil durum çantası ile gerekli olan eşya ve malzemeyi yanınıza alarak binayı daha önce tespit ettiğiniz yoldan derhal terk edip toplanma bölgesine gidin.
  17. Her büyük depremden sonra mutlaka artçı deprem olur. Artçı depremler zaman içerisinde seyrekleşir ve büyüklükleri azalır. Artçı depremler hasarlı binalarda zarara yol açabilir. Bu nedenle sarsıntılar tamamen bitene kadar hasarlı binalara girmeyin.

Kas

Dargeçit Kaymakakamlığı ve Dargeçit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gelenekselleşen ve her her yıl yapılan ''okuma saati '' bu yıl projelendirilerek okullarda uygulanmaya başlandı. 

Projenin amaçları arasında '' öğrencilerin kitap okuyarak düşünce eğitimini desteklemek, akıcı konuşmalarını sağlamak etkili yazma, yorumlama, Türkçe'yi etkili ve doğru kullanma, okuduğunu anlama, kendini ifade etme, yazım ve imla kurallarını aktif bir şekilde kullanma, okuma bilinci kazanma '' gibi üst dizey düşünme becerilerine sahip olmak yer alıyor. 

Projenin başlangıç aşamasında 3 yıl sürdürülmesi düşünülüyor. Kapsamlı bir şekilde hazırlanan projenin bütün aşamaları tek tek düşünülmüş İlçe Milli Eğitim ve okullarda projenin takibi için komisyonlar oluşturuldu. Her dönem projenin sonunda en çok okuyan öğrenciler ödüllendirilecektir. Biz biliyoruz ki bu projeye katılan bütün öğrenciler proje sonunda kazançlı çıkacaktır. 

Bu kapsamda okulumuzda da komisyon oluşturuldu. Her sınıfın danışman öğretmeni bulunmaktadır. Bütün sınıflarımızda ''Okuma Takip Defteri'' ile projenin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi ve amacına ulaşması için gereken gayreti gösteriyoruz. Çünkü biz bu projeyi çok sevdik. 

Projenin oluşturulmasında ve yürütülmesinde emeği geçen Dargeçit Kaymakamlığına, Dargeçit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Okul İdareci ve öğretmenlerimize en çok da öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. 

 

Kas

'TÜRKÇE KULÜBÜ' kısa bir şekilde açıklanacak olursa; yukarıda görüldüğü üzere kendine ait bir simgesi olan, okulumuz bünyesinde kurulan, iki Türkçe öğretmeni ve öğrencilerden oluşan,  öğrencilerin yararını esas alan ''kendi çapında'' örtük öğrenmeyi hedefleyen gönüllülük esasına dayalı bir kulüptür. 

VİZYON

Gizil öğrenmeyi sağlayarak öğrencilerin akademik başarılarını arttırmak

MİSYON

Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.

Bu çerçevede emeği geçen Türkçe öğretmenlerimize ve kulüp üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 

Ekm

Okul müdürümüz Ali KARTAL , Müdür Yardımcımız Servet ALPKAYA Ve Müdür Yardımcımız Abdullah Çelik el birliği ile okulumuzda yenileme çalışmalarına devam ediyorlar. okulumuzda eskiyen sandalyeler onarılıyor, kapılar, dış cephe ve sınıflarımızın içi boyandı.  Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için emek veren bütün idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.